Audiolab 6000A на тест во WHAT HI FI ?


Овој одличен засилувач ја води борбата за лидер класата.

Не често се среќаваме со нов стерео засилувач кој може да ја оспори победничката Rega Brio. Но, Audiolab 6000A ја води борбата директно кон опасната Рега – нашиот актуелен шампион кога станува збор за уреди со средна цени на стерео засилувачи.

Ова е најприфатливиот засилувач на Audiolab произведен во последниве години, а исто така и еден од неговите најспособни, најсигурни и најконкурентни уреди.

Audiolab 6000A користи засилување од класа А / Б, со реална моќност од 50W по канал во 8 оми. Дел од пред-засилувачот е зачуван колку што е можно поедноставен за да се одржи интегритетот на сигналот, додека изгледот има за цел да ги задржи до минимумот помешаната интерференција и изобличување. Има  независно напојување за критичните фази на електрониката, и посебен засилувач за слушалки кој користи електронски кола за повратна струја.

Audiolab посвети посебно внимание на дигиталните кола на засилувачот, со технологијата 6000A користена од серијата 8300A во најширок опсег. Дури го користи истиот DAC чип (ES9018) како претходен добитник на наградата Audiolab M-DAC.

6000A има четири дигитални влезови – два влеза за оптички и коаксијални – и сите се способни за репродукција на 24-битни / 192kHz hi-res аудио фајлови. Исто така, постојат и три аналогни влезови  со ниво на линија и еден влез за грамофонска ММ. Има и Bluetooth. Приклучокот за слушалки за 6.3 мм е монтиран на предниот панел, заедно со голем лесен за читање дисплеј и ротирачки бирачи за аналогни глас, сигнал и режим .

 

 

Цената на овој уред изнесува 49900,00 денари, на промоција до 31.12.2018 по цена од 42900,00 денари.

Достапен веќе од Ноември 1ви , 2018. За преднарачки заѕвонете на 02/3110-186.

 

Повеќе информации на овој ЛИНК

Напишете коментар