Сервис и Гаранција

ГАРАНЦИЈА

ЗЕЦ Елелктроникс нуди гаранција за сите свои производи во траење од 12 месеци ( освен кога тоа е на друг начин прецизирано )

Овластен сервис за сите производи увезени од ЗЕЦ Електроникс, а купени од ЗЕЦ Електроникс, Нептун, Техномаркет, АМЦ Компјутери, Агротехна , Хамачи , и другите овластени партнери е :

ЗЕЦ Електроникс Капиштец

Трговски Центар Капиштец, 1 спрат, локал 8, 1000 Скопје

тел 02/3110 186

СЕРВИС

ЗЕЦ Електроникс е овластен сервис на голем дел светски брендови.

Со искуство од 30 години, ние сме најдобриот сервис за звучници во Р. Македонија .

Сервисираме : Звучници, Засилувачи , Грамофони…и сета друга аудио/видео опрема.

За секој оставен уред на сервис , ВИЕ ќе добиете сервисен налог – без кој неможе да го подигнете уредот кој го имате оставено на сервис. Вашиот апарат ќе биде поправен во рок од 14 дена( доколку тоа не е возможно Вие ќе бидете благовремено информирани)

Дијагностика на апарати оставени на сервис се наплаќа по тарифник спрема типот на уредот, и истата се наплаќа само доколку вие одлучите да не го сервисирате вашиот уред, или цената на сервисирање ја надминува реалната вредност на апаратот.

Ценовник на сервисирање :

Дијагностика без сервисирање – 1200 денари

Сервисирање на апарати ТИП 1 ( цд плеери, двд плеери, мали звучници , ситни компоненти )

До 4000 денари , апаратот се прави до таа сума, доколку сервисирањето чини над таа сума , се врши консултација со клинетот.

Сервисирање на апарати ТИП 2 ( засилувачи, проектори, цд плеери, звучни кутии, блуреј плеери, двд рекордери, миксети и други компоненти )

До 5000 денари , апаратот се прави до таа сума, доколку сервисирањето чини над таа сума , се врши консултација со клинетот.

Оставање и подиднување од сервис :

Подигање на апаратот во рок од 30 максимум 30 денови од оставањето. По наведениот рок засметуваме магацинко чување на апаратите до 12 месеци од денот на оставањето :

  • ТИП 1 – 500 денари месечно
  • ТИП 2 – 1000 денари месечно

За неподигнат апарат после 12 месеци од денот на оставањето не гарантираме, и истиот ќе биде предаден во овластен собирач на електронкси отпад ЕЛКОЛЕКТ .